![]() |
| צילום: מהארכיון |
בגן פרטי בשכונת רוממה בירושלים התרחש אירוע חמור של חשד להרעלה, שבו שני תינוקות בני כ־4 חודשים נפטרו ועשרות תינוקות ופעוטות נוספים נפגעו בדרגות שונות, רובם עם בעיות נשימה. לפי הדיווחים, החשד הוא להרעלת גז, ייתכן פחמן חד-חמצני, אך נסיבות האירוע עדיין נחקרות ולא פורסמה עדיין סיבה רשמית וסופית.
האירוע התרחש בפעוטון פרטי הפועל בדירה בבניין מגורים ברחוב המ״ג בשכונת רוממה בירושלים.
שני תינוקות בני כ־4 חודשים הובהלו לבתי החולים שערי צדק והדסה הר הצופים תוך כדי פעולות החייאה, ולאחר מכן נקבע מותם.
עשרות תינוקות ופעוטות נוספים (הדיווחים נעים סביב 40–55 ילדים) פונו לבתי החולים בעיר כשהם סובלים בעיקר מבעיות נשימה בדרגות חומרה שונות.
רוב הילדים פונו לבתי החולים בירושלים לצורך בדיקות, ניטור וטיפול, כאשר חלקם אושפזו להשגחה.
שירותי הרפואה (מד״א, איחוד הצלה) דיווחו על תינוקות עם פגיעות בדרכי הנשימה, חלקם במצב בינוני וחלקם קל, מעבר לשני המקרים הקשים שהסתיימו במוות.
הצוותים במקום ביצעו החייאה על מספר תינוקות כבר בגן עצמו לפני הפינוי לבתי החולים.
בתחילה עלה חשד לחשיפה לפחמן חד-חמצני או לחומר כימי שנפלט מאמצעי חימום בגן, אך ניטור של יחידת החומרים המסוכנים לא זיהה רמות חריגות של חומר מסוכן באוויר, ולכן הכיוון עדיין נבדק.
המשטרה פתחה בחקירה פלילית; כמה מטפלות ועובדים בגן עוכבו ונחקרו באזהרה לגבי תנאי ההפעלה, אמצעי החימום והבטיחות במקום.
על פי חלק מהפרסומים, מדובר במעון/גן שאינו מפוקח ומוכר באופן מלא בידי הרשויות, והאירוע מעורר ביקורת ציבורית חריפה על הפיקוח על מעונות פרטיים.
Tags
חדשות
