מטוס איירבוס A320 של חברת LATAM עם כ-180 נוסעים עלה באש בנמל התעופה הבינלאומי גוארולוס (GRU) בסאו פאולו, ברזיל. האש פרצה בציוד קרקעי של קבלן טעינת מטען סמוך לכנף המטוס בעת ההכנה להמראה, מה שגרם לעשן סמיך בתא הנוסעים. הצוות פינה את כולם במהירות באמצעות מגלשות חירום ללא נפגעים.
פרטי הפינוי והטיפול
הנוסעים דיווחו על בהלה כשראו להבות מתחת לכנף דרך החלונות, אך פעולת הצוות המקצועית מנעה אסון. פעילות התדלוק הופסקה לכ-10 דקות, והמטוס נגרר לבדיקה. 159 נוסעים הגיעו ליעדם פורטו אלגרה בבוקר 5 בדצמבר, ו-10 אחרים הועברו בטיסות חלופיות.
חקירה ראשונית
רשות התעופה האזרחית הברזילאית (ANAC) פתחה בחקירה לבדיקת סיבת השריפה בציוד הקרקעי. LATAM מסרה שיתוף פעולה מלא עם הבדיקה, והשדה חזר לפעילות תקינה. התקרית מדגישה את חשיבות אימוני חירום והכשירת צוותים.
