צה״ל תקף בלב רובע הדאחיה בביירות את רמטכ״ל חיזבאללה, הייתם עלי טבטבאי, אשר נחשב לדמות הצבאית הבכירה ביותר בארגון בשנים האחרונות.
התקיפה התבצעה בצהרי יום ראשון (22 בנובמבר 2025) על פי דיווחים מאומתים מצה״ל וממקורות בלבנון.
היעד היה דירת מסתור ברובע הדאחיה, מרכז הכוח והמנהיגות של חיזבאללה בביירות.
התקיפה בוצעה מהאוויר, על בסיס מודיעין מדויק ובאישור ראשי מערכת הביטחון וראש הממשלה.
זהות היעד ומעמדו
הייתם עלי טבטבאי הוא אחת הדמויות הצבאיות המרכזיות כיום בחיזבאללה, פיקד על הכוחות המיוחדים של הארגון ופעל במגוון זירות (סוריה, תימן).
טבטבאי הוגדר על ידי ארה״ב כטרוריסט בינלאומי; נחשב בפועל לרמטכ״ל הארגון לאחר חיסולים של בכירי החיזבאללה בשנה החולפת.
לפי הדיווחים בישראל ובתקשורת הערבית, זהו ניסיון שלישי לחסל את טבטבאי מאז תחילת העימותים האחרונים, דבר המעיד על משמעותו המבצעית והסמלית בעיני ישראל.
צה״ל לקח אחריות פומבית על התקיפה ואישר כי זו תקיפה ממוקדת נגד מחבל בכיר; נכון לשעות האחרונות לא פורסמו דיווחים מאומתים על הצלחת החיסול, אך בפועל מודגש שמדובר בתקיפה חריגה ובעלת משמעות גבוהה בלב ביירות.
![]() |
| צילום: ארכיון |
Tags
חדשות
