איתמר בן גביר: בעקבות הניסיון של בכירים בשב"כ בגיבוי היועמ"שית לסכל באמצעים מאפיוזיים את המינוי של האלוף דוד זיני לראשות השב"כ, תביא סיעת עוצמה יהודית לכנסת הצעה להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית.
מדובר בניסיון חסר תקדים למרד וחתירה תחת הדרג המדיני.
הפעילות הפלילית והעבריינית הזו של בכירים בשב"כ בגיבוי היועמ"שית ואנשיה חייבת להיחקר!
איתמר בן גביר, השר לביטחון לאומי, הביע לאחרונה ביקורת חריפה נגד בכירים בשב"כ והיועצת המשפטית לממשלה (גלי בהרב-מיארה). בן גביר טען כי יש ניסיון "לסכל באמצעים מאפיוזיים" את מדיניותו ואת קידומם של אנשי שלומו במערכות אכיפת החוק והביטחון. לטענתו, קצינים בכירים שפועלים לפי המדיניות שלו מוצאים עצמם נחקרים או מעוכבים, והכל בגיבוי היועמ"שית־ כדי להרתיעם מלהמשיך ליישם שינויים שהוא מוביל.
ציטוטים מרכזיים מבן גביר:
"היועמ"שית מחפשת להפיל אותי ואת ממשלת הימין באמצעים לא חוקיים"
"המשטרה הפרטית של גלי בהרב-מיארה ... חצתה קו אדום"
"מדובר בהחלטה פוליטית ... לשמור על שלטון היועצת המשפטית ... ולהביא להפלתי"
הוא אף כינה את דרכי החקירה והאכיפה "התנהגות עבריינית" והשווה אותן לאמצעים של עולם הפשע: "זו התנהגות עבריינית, זה פרוטקשן".
הרקע לדברים הוא חקירות נגד קצינים בשב"ס ובמשטרה, שמקורבים לבן גביר, בחשד לעבירות הקשורות לניצול עמדתם ושיבוש הליכים. בן גביר רואה בכך רדיפה פוליטית והפעלה של כלים לא דמוקרטיים כדי למנוע ממנו לממש את מדיניותו..
![]() |
| צילום מסך |
Tags
חדשות
