
"לפני עשר שנים, אירועים כמו אלה היו הורגים אותי. היום אני עוברת את זה בקלות". מירי רגב לא מפחדת משום דבר
ימים סוערים, דרמטיים, עוברים על שרת התרבות והספורט מירי רגב. אבל נראה שכך ייפתחו עוד כתבות רבות עליה. בשבוע שעבר, עם צאת השבת, הדליקה רגב בביתה שבראש העין את נרות ההבדלה, ובירכה כהרגלה את עם ישראל וראש הממשלה, את הרמטכ"ל והמשפחות השכולות, את שלוש חברותיה החולות ואת כל בני משפחתה.
"שמור על אנשים שעוזרים ותומכים בי והרחק ממני את מי שלא עוזר ותומך", לחשה מעל הנרות. "תן לי בריאות וכוח לקבל את ההחלטות הנכונות ולבחור את האנשים הטובים שיעבדו איתי. שאבוא תמיד ממקום אמיתי, מהלב, ושכולם יבינו שאני עושה דברים רק ממקום נקי. שלא אשבר באמצע הדרך, ושלא אזנח את הדברים שאני מאמינה בהם. וטהר אותי מכל הכותרות הרעות שיש סביבי".
לאחר מכן תחבה את כיסוי הראש אל אחת ממגירות המטבח ויצאה לעוד ערב ארוך בדרכים, מותירה אחריה את הנרות הדולקים. באור הנר, הסבירה, טמון הכוח להפצת אנרגיות טובות ולסילוק עין הרע.
רגב (50) גולשת אל המושב האחורי של רכב השרד השחור. הערב תצפין אל קריית ים, לניחום אבלים אצל מוריס גבאי, אחד מפעילי המרכז הראשונים שנתנו בה אמון. "אני, את האנשים שמלווים אותי ומאמינים בי, לעולם לא שוכחת".
את השטח היא אוהבת במיוחד. שם נמצאים האנשים שעוטפים אותה באהבה, ושם הכי נוח לה וטבעי. היא עוברת בין כל אחד ואחד מבני המשפחה, אומרת "הכל משמיים, רק בשורות טובות", מחבקת ומנשקת, נוגעת וצוחקת, מפליגה בסיפורים על הפסטלים והדגים החריפים שמכינה אמא שלה, מרסל.
"את הרבה יותר יפה ורזה במציאות מאשר בטלוויזיה", מחמיאים לה, ומוסיפים באותה נשימה: "אל תתרגשי ממה שמפרסמים. שלא תיפול רוחך".
לכתבה המלאה>>> ישראל היום